Spela med vänner

Att spela har alltid haft en större social aspekt än många oinsatta ofta inser. Det finns många sätt man kan njuta av spel tillsammans med sina vänner, låt oss titta lite närmare på detta.

Samarbeta med vänner

En del spel är menade för samarbete och blir bara roligare ju fler man är. Ett svenskt utvecklat spel som verkligen fångat känslan av att spela tillsammans med andra är det nysläppta Vermintide, satt i Warhammer-världen.För att fortsätta berömma svenska utvecklare kan man även ta en titt på Magicka, som ju går att spela själv men det blir bara så mycket roligare att spela med vänner, så länge man låter bli att döda varandra förstås.

Krossa sina vänner

Men ibland vill man ju inte så mycket spela med vänner som utmana dem, och i det fallet finns det absolut ingen brist på spel. Till att börja med kan man ju ta upp det nysläppta StarCraft 2: Legacy of the Void, här kan man spela mot en eller flera samtidigt och verkligen sätta sina taktiska förmågor på prov.

Andra sätt att utmana sina vänner

Så länge som man kunnat se poäng, tid eller andra faktorer i spel har man kunnat tävla mot andra. Det finns ju hela samhällen där ute som försöker att sätta rekordtid i spel.Går man tillbaka en tid så var ju high score allt som betydde något i speltävlingar. Det var det enda bestående i spel som arkadmaskiner, och medan det inte är så vanligt med arkadhallar längre i Sverige är de faktiskt inte helt borta heller.